Vargányás töltött csirke vegyes zöldségekkel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 40 dkg vegyes zöldség (mirelit is lehet)
  • só, bors
  • 3 ek olívaolaj

A töltelékhez:

  • 2 db szikkadt kifli, kenyér, vagy zsemle
  • tej az áztatáshoz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • petrezselyemzöld
  • friss oregánó
  • só és bors ízlés szerint
  • 5 dkg vargányagomba (fagyasztott)
  • 2 ek zsemlemorzsa

Elkészítése:

A zsemléket tejben megáztatjuk, majd kicsavarjuk.

Egy serpenyőben, kevés olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd rátesszük a szétmorzsolt zsemlét. Sózzuk és borsozzuk.

Ráütjük a tojást és hozzákeverjük a felaprított vargánya gombát, a felaprított petrezselyem zöldet és a zsemlemorzsát.  Ekkorra már egy tölthető masszát kapunk.

A tepsit alufóliával kibéleljük, és meglocsoljuk kevés olívával.

A combok bőre alá töltünk a töltelékből, majd a tepsibe sorakoztatjuk. Ráöntjük a zöldségeket, majd eligazgatjuk és megszórjuk oregánóval és petrezselyemmel.

A tetejét meglocsoljuk kevés olívával, majd forró sütőbe tesszük és 160 fokon megsütjük.

A végén pár percig grillezzünk is rá, hogy szép színt kapjon a húsunk. Ezután már tálalhatjuk is.