Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Savanyú káposztával töltött csirke recept

Savanyú káposztával töltött csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 egész, konyhakész csirke
    • 1-2 fej vöröshagyma
    • 500 g savanyú káposzta
    • 100 g szalonna
    • 1 ek őrölt kömény
    • só és bors ízlés szerint
    • 2-3 dl világos sör
    • 1 kg kisebb burgonya

    Elkészítése:

    Az egész csirkét megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk és minden oldalát jól megsózzuk.

    A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Egy tepsit kikenünk olajjal vagy zsírral.

    A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk.

    A szalonnát kockákra vágjuk, és serpenyőben megsütjük (a felesleges zsírt, leontjük és félretesszük későbbre). A hagymát hozzáadjuk a szalonnához és együtt pirítjuk, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A káposztát lecsöpögtetjük és durvára vágjuk. Keverjük össze a szalonnával és a hagymával, majd pároljuk együtt kb 5 percig, amíg a felesleges folyadék elpárolog.

    Ezzel a töltelékkel megtöltjük a csirkét és fogpiszkálóval összekötjük a lyukat, amelyen keresztül a csirkét töltöttük. Ha marad a töltelékből, akkor azt picit tovább pároljuk még és félretesszük a tálaláshoz).

    A megtöltött csirkét a zsírral kikent tepsibe fektetjük. Jól megkenjük a szalonnábol félretett zsiradékkal, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk egy pici köménnyel is.

    A burgonyát megpucoljuk (elég csak ecsettel jól megdörzsölni folyó víz alatt, nem szügséges hámozni), a nagyobb darabokat felvágjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk. Ízlés szerint fűszerezhetjük és a csirke köré halmozzuk. Körülbelül 50 ml sört öntunk rá és sütjük 40-60 percig. Sütés közben sörrel meglocsoljuk többször.

    Egy óra sütés után óvatosan megforgatjuk a csirkét és hagyjuk, hogy a másik oldalon is süljön még körülbelül 10-15 percig. Ezután ismét óvatosan átforgatjuk, majd a sütőt grill funkcióra kacsoljuk és hagyjuk aranybarnára sülni.

    A csirke teljes sütési ideje 1,20-1,40 perc között van.

    A sütőből kivéve hagyjuk 10 percig pihenni. Ezután szeleteljuk és a burgonyával valamint a maradék káposztatöltelékkel együtt tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá