Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis csirke káposztával, burgonyapürével recept

Tepsis csirke káposztával, burgonyapürével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 egész csirke
    • csirke fűszersó
    • olaj
    • 2 kg burgonya
    • víz
    • 10 dkg teavaj
    • kb 2 dl tej
    • 70 dkg savanyú káposzta
    • 3-4 evőkanál kristálycukor
    • 2 kávéskanál ételecet
    • őrölt kömény

    Elkészítése:

    A csirkét feldaraboljuk és a részeket olajozott tepsibe helyezzük, majd fűszersóval megszórjuk. Öntünk alá kb 1 dl vizet. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és ezután omlósra sütjük.

    A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát leszűrjük és összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

    A savanyú káposztát lemossuk és tapadásmentes edénybe tesszük. Kevés olajat öntünk rá, összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a kristálycukrot, őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet.

    A káposztát fedő alatt puhára és aranybarnára pároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá