Tepsis csirke káposztával, burgonyapürével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • csirke fűszersó
  • olaj
  • 2 kg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • kb 2 dl tej
  • 70 dkg savanyú káposzta
  • 3-4 evőkanál kristálycukor
  • 2 kávéskanál ételecet
  • őrölt kömény

Elkészítése:

A csirkét feldaraboljuk és a részeket olajozott tepsibe helyezzük, majd fűszersóval megszórjuk. Öntünk alá kb 1 dl vizet. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és ezután omlósra sütjük.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát leszűrjük és összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

A savanyú káposztát lemossuk és tapadásmentes edénybe tesszük. Kevés olajat öntünk rá, összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a kristálycukrot, őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet.

A káposztát fedő alatt puhára és aranybarnára pároljuk.