Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kemencés tarja recept

Kemencés tarja
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet tarja
    • 2 kg burgonya
    • 4 sárgarépa
    • 3 fej vöröshagyma
    • 3 fej lilahagyma
    • 8 gerezd fokhagyma
    • 1 tk rozmaring
    • 1 tk kakukkfű
    • 1 tk borsikafű
    • 3 dl rozébor
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és hűtőbe tesszük fél órára.

    A krumplit megpucoljuk és egy kiolajozott tepsi aljára szeleteljük, megsózzuk és elosztjuk rajta a zúzott fokhagymát. Rátesszük a húsokat, a megtisztított és negyedelt sárgarépát, lila és vöröshagymát, majd a bort aláöntjük.

    Lefedjük fóliával és 300 fokos kemencébe toljuk (természetesen sütőben is elkészíthető).

    90 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és még 30 percig pirítjuk a tetejét.

    A húst a velesült körettel tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá