Kemencés tarja

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kemencés tarja

Hozzávalók:

  • 8 szelet tarja
  • 2 kg burgonya
  • 4 sárgarépa
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 fej lilahagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 tk rozmaring
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk borsikafű
  • 3 dl rozébor
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és hűtőbe tesszük fél órára.

A krumplit megpucoljuk és egy kiolajozott tepsi aljára szeleteljük, megsózzuk és elosztjuk rajta a zúzott fokhagymát. Rátesszük a húsokat, a megtisztított és negyedelt sárgarépát, lila és vöröshagymát, majd a bort aláöntjük.

Lefedjük fóliával és 300 fokos kemencébe toljuk (természetesen sütőben is elkészíthető).

90 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és még 30 percig pirítjuk a tetejét.

A húst a velesült körettel tálaljuk.