Tepsis sült császárhús, és oldalas, krumpliágyon recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2,5 kg császárhús, és oldalas vegyesen
- 2,5 kg krumpli
- 5 szál répa
- 4 nagyobb fej hagyma
- 2 nagyobb fej fokhagyma
- só, őrölt bors
- 3 szál friss rozmaring
A gyors páchoz:
- kevés étolaj
- só, őrölt bors
- őrölt pirospaprika
- csipetnyi őrölt kömény
- egy kevés fokhagymapor
Elkészítése:
A gyors pác hozzávalóit összekeverjük, majd beletesszük a húsokat.
A hagymát és a répát karikákra vágjuk, a krumplit hasábokra. A fokhagymát hámozás nélkül a közepén kettévágjuk és a tepsi négy sarkába tesszük.
A tepsi aljára kerül a krumpli, rá a répa és a karikázott hagyma. Enyhén megsózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a bepácolt húsokat és a rozmaring leveleket. Ráöntjük a maradék páclét, majd lefóliázva alsó-felső sütéssel 1 órán át sütjük.
Levesszük róla a fóliát és még fél óráig pirítjuk.
Friss paradicsom és uborka salátát kínálunk mellé.
Születésnapomra nejem készítette ünnepi ételként.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.