Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis sült császárhús, és oldalas, krumpliágyon recept

Tepsis sült császárhús, és oldalas, krumpliágyon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2,5 kg császárhús, és oldalas vegyesen
    • 2,5 kg krumpli
    • 5 szál répa
    • 4 nagyobb fej hagyma
    • 2 nagyobb fej fokhagyma
    • só, őrölt bors
    • 3 szál friss rozmaring

    A gyors páchoz:

    • kevés étolaj
    • só, őrölt bors
    • őrölt pirospaprika
    • csipetnyi őrölt kömény
    • egy kevés fokhagymapor

    Elkészítése:

    A gyors pác hozzávalóit összekeverjük, majd beletesszük a húsokat.

    A hagymát és a répát karikákra vágjuk, a krumplit hasábokra. A fokhagymát hámozás nélkül a közepén kettévágjuk és a tepsi négy sarkába tesszük.

    A tepsi aljára kerül a krumpli, rá a répa és a karikázott hagyma. Enyhén megsózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a bepácolt húsokat és a rozmaring leveleket. Ráöntjük a maradék páclét, majd lefóliázva alsó-felső sütéssel 1 órán át sütjük.

    Levesszük róla a fóliát és még fél óráig pirítjuk.

    Friss paradicsom és uborka salátát kínálunk mellé.

    Születésnapomra nejem készítette ünnepi ételként.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá