Tepsis sült császárhús, és oldalas, krumpliágyon

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2,5 kg császárhús, és oldalas vegyesen
  • 2,5 kg krumpli
  • 5 szál répa
  • 4 nagyobb fej hagyma
  • 2 nagyobb fej fokhagyma
  • só, őrölt bors
  • 3 szál friss rozmaring

A gyors páchoz:

  • kevés étolaj
  • só, őrölt bors
  • őrölt pirospaprika
  • csipetnyi őrölt kömény
  • egy kevés fokhagymapor

Elkészítése:

A gyors pác hozzávalóit összekeverjük, majd beletesszük a húsokat.

A hagymát és a répát karikákra vágjuk, a krumplit hasábokra. A fokhagymát hámozás nélkül a közepén kettévágjuk és a tepsi négy sarkába tesszük.

A tepsi aljára kerül a krumpli, rá a répa és a karikázott hagyma. Enyhén megsózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a bepácolt húsokat és a rozmaring leveleket. Ráöntjük a maradék páclét, majd lefóliázva alsó-felső sütéssel 1 órán át sütjük.

Levesszük róla a fóliát és még fél óráig pirítjuk.

Friss paradicsom és uborka salátát kínálunk mellé.

Születésnapomra nejem készítette ünnepi ételként.