Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis csirkecomb vele sült zöldségekkel recept

Tepsis csirkecomb vele sült zöldségekkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db tanyasi csirkecomb (farrésszel)
    • 4-5 db sárga krumpli
    • 3-4 db sárgarépa
    • 2 db lila hagyma
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • őrölt fehér bors
    • szerecsendió
    • majoranna
    • kakukkfű
    • 2 tk ételízesítő
    • 3-4 ek libazsír (vagy, sertés, kacsa..)
    • 1 dl fehérbor (vagy víz)

    Elkészítése:

    A combokat ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják. (én este befűszereztem, majd sütésig a hűtőben pihent)

    A krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután a krumplit sózzuk meg, és forgassuk alaposan össze. (a sózással azért óvatosan bánjunk, mert a húst már előzőleg besóztuk)

    A hagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyobb cikkekre.

    A tepsibe kanalazzuk bele a zsírt, majd öntsük rá a bort. Ezután helyezzük bele az előzőleg befűszerezett combokat, majd rakjuk köré a feldarabolt krumplit, sárgarépát, hagymát, és a pucolatlan fokhagymagerezdeket.

    Ezután fóliával fedjük le a tepsit, majd helyezzük be előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra a húst és a zöldségeket. (ha túl sok lenne alatta a lé, öntsünk le belőle, és pótoljuk egy-két ek zsírral)

    Tálalás előtt helyezzük tányérra a húst, majd rakjuk köré a sült zöldségeket, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá