Tepsis csirkecomb vele sült zöldségekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db tanyasi csirkecomb (farrésszel)
  • 4-5 db sárga krumpli
  • 3-4 db sárgarépa
  • 2 db lila hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • kakukkfű
  • 2 tk ételízesítő
  • 3-4 ek libazsír (vagy, sertés, kacsa..)
  • 1 dl fehérbor (vagy víz)

Elkészítése:

A combokat ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják. (én este befűszereztem, majd sütésig a hűtőben pihent)

A krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután a krumplit sózzuk meg, és forgassuk alaposan össze. (a sózással azért óvatosan bánjunk, mert a húst már előzőleg besóztuk)

A hagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyobb cikkekre.

A tepsibe kanalazzuk bele a zsírt, majd öntsük rá a bort. Ezután helyezzük bele az előzőleg befűszerezett combokat, majd rakjuk köré a feldarabolt krumplit, sárgarépát, hagymát, és a pucolatlan fokhagymagerezdeket.

Ezután fóliával fedjük le a tepsit, majd helyezzük be előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra a húst és a zöldségeket. (ha túl sok lenne alatta a lé, öntsünk le belőle, és pótoljuk egy-két ek zsírral)

Tálalás előtt helyezzük tányérra a húst, majd rakjuk köré a sült zöldségeket, és úgy kínáljuk.