Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sacher torta Eta módra recept

Sacher torta Eta módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága


  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 8 tojás
    • 250 g kristálycukor
    • 160 g liszt
    • 160 g vaj
    • 160 g olvasztott étcsokoládé
    • 25 g kakaópor
    • 6 g sütőpor

    Töltelék:

    • 30 dkg baracklekvár
    • rumaroma ízlés szerint

    Ganache:

    • 2 dl habtejszín
    • 20 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    Tészta:

    A sütőt melegítsük elő 165 fokra.

    A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét 5 dkg cukorral nem túl kemény habbá verjük.

    A vajat a maradék cukorral habosítsuk ki.

    A kihabosított vajat és a tojássárgáját néhány gyors mozdulattal keverjük össze, majd keverjük el az olvasztott csokoládéval (vigyázzunk, hogy a csokoládé ne legyen túl forró), ezután óvatosan keverjük hozzá a felvert fehérjét.

    Végül óvatosan forgassuk hozzá a kakaóporral elkevert lisztet.

    A bekevert masszát töltsük egy 24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortakarikába.

    Kb 55-60 perc alatt süssük készre.

    Ha kicsit felpúposodott a közepe egyenesre levágjuk és úgy tesszük rácsra, hogy az alja legyen felül, így szép sima lesz a torta teteje.

    Ha teljesen kihűlt, akkor két lapba vágjuk.

    Töltelék:

    A lekvárt ízlés szerinti rummal vagy aromával összekeverjük és összemelegítjük, hogy jó folyós legyen.

    A tortalapok vágott felét jól megkenjük lekvárral, majd a lekváros felükkel összefordítjuk és a maradék lekvárt rákenjük a torta tetejére. 1-2 órára hűtőbe tesszük, ezalatt a lekvár szépen megdermed.

    Ganache:

    A tejszínt és a csokit összemelegítjük. Langyosra hűtjük, majd ráöntjük a tortára. Szépen, egyenletesen elfog terülni. Ha megszárad a máz, akkor kicsit ragadni fog. Ha keményebb mázat szeretnénk, akkor több csokit tegyünk bele, de akkor nehezebb lesz vele burkolni.

    Lehet a tetejére sima csokibevonatot is készíteni.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek