Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rusztikus diplomata torta recept

Rusztikus diplomata torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta (500 g)

    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál liszt
    • 4 evőkanál porcukor

    Krém:

    • fél liter tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 120 g porcukor
    • 40 g liszt
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 dl habtejszín

    Szirup:

    • 50 ml víz
    • 50 g barnacukor
    • 25 ml gyümölcslikőr

    Elkészítése:

    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

    A leveles tésztát nyújtsuk ki és vágjunk ki belőle, 2 darab 25 cm átmérőjű kört. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, egy villa segítségével szurkáljuk meg a tésztát és süssük 20-25 percig.

    A piskóta elkészítéséhez a tojásokat válasszuk szét. A sárgáját négy evőkanál porcukorral keverjük habosra. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a tojássárgáját. Adjuk hozzá az átszitált lisztet, óvatosan forgatva dolgozzuk össze.

    Öntsük a masszát egy 22 centiméteres, kivajazott kapcsos tortaformába és 180 fokon 20-25 perc alatt süssük meg. Az elkészült piskótát borítsuk rácsra és hagyjuk kihűlni.

    A krém elkészítéséhez forraljuk fel a tejet. A ojássárgákat a porcukorral keverjük habosra, adjuk hozzá az átszitált lisztet, a vaníliás cukrot, majd keverjük csomómentesre.

    A tejet húzzuk le a tűzhelyről és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tojásos masszát. Tegyük vissza a tűzhelyre és folyamatosan keverve főzzünk sűrű krémet. A tejet előmelegítettük, így szinte azonnal sűrűsödik, ezért nagyjából öt perc alatt elkészül a krém. Tegyük félre és hagyjuk kihűlni.

    A hideg tejszínt verjük kemény habbá, egy spatula segítségével keverjük össze a kihűlt krémmel.

    A sziruphoz mérjük ki a vizet, tegyük bele a barnacukrot, a gyümölcslikőrt és addig kevergessük, amíg a cukor felolvad.

    Helyezzük a leveles tésztát torta tálra, itassuk át a likőrös sziruppal, majd terítsük rá a sárga krém harmadát. Tegyük rá a piskóta lapot, kenjünk rá krémet, majd fedjük be a második leveles tészta lappal, amit szintén locsoljunk meg a sziruppal.

    A maradék krémmel vonjuk be az összeállított tortát és keserű csokoládé reszelékkel díszítsük a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá