Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rafinált tavaszi torta recept

Rafinált tavaszi torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g porcukor
    • 125 g liszt
    • 1/2 csomag sütőpor
    • csipet só
    • egy citrom reszelt héja

    Krém:

    • 1/2 liter tej
    • 120 g porcukor
    • 100 g vaj
    • 2 púpozott evőkanál liszt
    • egy narancs reszelt héja
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Áztatni:

    • 150 ml víz
    • 2 evőkanál cukor
    • 50 ml gyümölcslikőr

    Csokoládémáz:

    • 9 teáskanál kristálycukor
    • 5 teáskanál víz
    • 3 evőkanál kakaó
    • 2 evőkanál vaj

    Elkészítése:

    Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy kerek, kapcsos tortaformát, papírral.

    A tojásokat válasszuk szét. A tojássárgájába reszeljük a citrom héját, majd a cukorral keverjük habosra.

    A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele tojássárgáját.

    Az átszitált és sütőporral kevert lisztet, kisebb adagokba keverjük a masszához, figyeljünk, hogy a habot már ne törjük össze. Öntsük a masszát a tortaformába és tegyük be a sütőbe. Ajtónyitogatás nélkül, 180 fokon, nagyjából 30-35 perc alatt, megsül a tészta. Borítsuk rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

    A krémhez keverjünk csomómentesre, két púpozott evőkanál lisztet, 8 evőkanál tejjel. A maradék tejet és a porcukrot tegyük a tűzhelyre és forraljuk fel.

    Forralás után húzzuk le a tűzhelyről, adjuk hozzá a reszelt narancshéjat, folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a lisztes keveréket, majd főzzünk sűrű krémet.

    Hagyjuk teljesen kihűlni, de néha, néha kevergessük meg, így nem lesz bőrős a teteje. A vajat keverjük alaposan ki.

    Közben készítsük el a többi hozzávalót. 150 ml vízben olvasszuk fel a cukrot, majd adjuk hozzá a gyümölcslikőrt. A mázhoz, forraljuk fel a vizet a cukorral, majd adjuk hozzá a kakaót és folyamatosan keverve, rövid ideig főzzük. Adjuk hozzá a vajat és kevergetve hűtsük ki.

    Utolsó lépésként állítsuk össze a tortát, ehhez szeleteljük a piskótát három részre, locsoljuk meg a lapokat a likőrös vízzel. A kihűlt krémhez adjuk a habosra kevert vajat és a vaníliás cukrot.

    A lapokat a krémmel megkenve rétegezzük, végül a csokoládémázzal vonjuk be. Hagyjuk kicsit dermedni a hűtőben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá