Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Áztatni:
Csokoládémáz:
Elkészítése:
Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy kerek, kapcsos tortaformát, papírral.
A tojásokat válasszuk szét. A tojássárgájába reszeljük a citrom héját, majd a cukorral keverjük habosra.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele tojássárgáját.
Az átszitált és sütőporral kevert lisztet, kisebb adagokba keverjük a masszához, figyeljünk, hogy a habot már ne törjük össze. Öntsük a masszát a tortaformába és tegyük be a sütőbe. Ajtónyitogatás nélkül, 180 fokon, nagyjából 30-35 perc alatt, megsül a tészta. Borítsuk rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez keverjünk csomómentesre, két púpozott evőkanál lisztet, 8 evőkanál tejjel. A maradék tejet és a porcukrot tegyük a tűzhelyre és forraljuk fel.
Forralás után húzzuk le a tűzhelyről, adjuk hozzá a reszelt narancshéjat, folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a lisztes keveréket, majd főzzünk sűrű krémet.
Hagyjuk teljesen kihűlni, de néha, néha kevergessük meg, így nem lesz bőrős a teteje. A vajat keverjük alaposan ki.
Közben készítsük el a többi hozzávalót. 150 ml vízben olvasszuk fel a cukrot, majd adjuk hozzá a gyümölcslikőrt. A mázhoz, forraljuk fel a vizet a cukorral, majd adjuk hozzá a kakaót és folyamatosan keverve, rövid ideig főzzük. Adjuk hozzá a vajat és kevergetve hűtsük ki.
Utolsó lépésként állítsuk össze a tortát, ehhez szeleteljük a piskótát három részre, locsoljuk meg a lapokat a likőrös vízzel. A kihűlt krémhez adjuk a habosra kevert vajat és a vaníliás cukrot.
A lapokat a krémmel megkenve rétegezzük, végül a csokoládémázzal vonjuk be. Hagyjuk kicsit dermedni a hűtőben.