Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oroszkrém torta recept

Oroszkrém torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Piskóta lap

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 evőkanál cukor
    • 10 evőkanál liszt
    • 1 sütőpor
    • 1 vanillin cukor

    Krém

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 cs. vaníliás puding
    • 7-evőkanál cukor
    • fél liter tej
    • 3 dl habtejszín

    Díszítés:

    • 2 dl habtejszín
    • csoki,
    • 1 nagy narancs

    Elkészítése:

    A piskótához tojásokat ketté választom. A sárgájához rakom a cukrot a sütőport és a vaníliás cukrot majd fehéredésig keverem. Majd a tojásfehérjét felverem keményre és a sárgájához rakom amivel óvatosan össze keverem majd egyesével hozzá adom a lisztet. Majd megsütöm. Ha megsült három fele vágom.

    A Krémhez a tejből kiveszek egy keveset és a tojássárgájával és a pudingporral csomómentesre keverem.

    A tejet felforralom a cukorral és amikor felfőtt akkor hozzákeverem a az előzőleg kikevert pudingport. Folyamatos kevergetés mellett sűrűsödésig főzzük.

    Ha kihűlt a pudingos krém felverjük a habtejszínt és a pudingos krémhez keverjük. Ezzel megtöltjük a tortát. A tetejét felvert habtejszín habbal naranccsal és csokival díszítjük!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá