Oroszkrém torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Oroszkrém torta

Hozzávalók:
Piskóta lap

  • 10 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 vanillin cukor

Krém

  • 3 tojás sárgája
  • 2 cs. vaníliás puding
  • 7-evőkanál cukor
  • fél liter tej
  • 3 dl habtejszín

Díszítés:

  • 2 dl habtejszín
  • csoki,
  • 1 nagy narancs

Elkészítése:

A piskótához tojásokat ketté választom. A sárgájához rakom a cukrot a sütőport és a vaníliás cukrot majd fehéredésig keverem. Majd a tojásfehérjét felverem keményre és a sárgájához rakom amivel óvatosan össze keverem majd egyesével hozzá adom a lisztet. Majd megsütöm. Ha megsült három fele vágom.

A Krémhez a tejből kiveszek egy keveset és a tojássárgájával és a pudingporral csomómentesre keverem.

A tejet felforralom a cukorral és amikor felfőtt akkor hozzákeverem a az előzőleg kikevert pudingport. Folyamatos kevergetés mellett sűrűsödésig főzzük.

Ha kihűlt a pudingos krém felverjük a habtejszínt és a pudingos krémhez keverjük. Ezzel megtöltjük a tortát. A tetejét felvert habtejszín habbal naranccsal és csokival díszítjük!