Norvég almatorta recept

Hozzávalók:
A tortához
- 125 g kristálycukor
- 125 g vaj
- 125 g búzaliszt (BL55)
- 10 g vaníliás cukor – bourbon
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes, “M”-es méretű)
- 1 teáskanál sütőpor
- citrom reszelt héja
- 2 db alma
A tetejére szóráshoz
- 12 g kristálycukor
- 2 g fahéj (őrölt)
Elkészítése
A sütőt melegítsük elő 180 C-ra, és egy 18 cm átmérőjű csatos tortaforma aljába csíptessünk szilikonos sütőpapírt.
A vajat a kristálycukorral, a citromhéjjal, és a vaníliás cukorral habosítsuk fel.
Ez idő alatt az almákat hámozzuk meg, vegyük ki a magházat, majd cikkezzük fel.
Ha felhabosodott a vaj, egyenként, további folyamatos habosítás mellett csurgassuk hozzá a tojásokat.
Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, és ha a vajhoz hozzáadtuk a tojásokat, forgassuk bele a sütőporos lisztet is a keverékbe.
Az így kapott masszát szedjük a kipapírozott sütőformába, és egyenletesen kenjük el.
Most minél sűrűbben, az élükkel lefelé nyomkodjuk a masszába az almákat, végül hintsük meg az egészet fahéjas cukorral.
A tortát légkeveréses sütőben 180 C-on kb. 40-45 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Kihűlés után szeleteljük.
Tipp:
Tipp! Ugyanezt a mennyiségű tésztát süthetjük laposabbra is 22-26 cm átmérőjű formában 3-4 szem almával, ez esetben azonban csökken a sütési idő!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »