Norvég almatorta recept

Hozzávalók:
A tortához
- 125 g kristálycukor
- 125 g vaj
- 125 g búzaliszt (BL55)
- 10 g vaníliás cukor – bourbon
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes, “M”-es méretű)
- 1 teáskanál sütőpor
- citrom reszelt héja
- 2 db alma
A tetejére szóráshoz
- 12 g kristálycukor
- 2 g fahéj (őrölt)
Elkészítése
A sütőt melegítsük elő 180 C-ra, és egy 18 cm átmérőjű csatos tortaforma aljába csíptessünk szilikonos sütőpapírt.
A vajat a kristálycukorral, a citromhéjjal, és a vaníliás cukorral habosítsuk fel.
Ez idő alatt az almákat hámozzuk meg, vegyük ki a magházat, majd cikkezzük fel.
Ha felhabosodott a vaj, egyenként, további folyamatos habosítás mellett csurgassuk hozzá a tojásokat.
Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, és ha a vajhoz hozzáadtuk a tojásokat, forgassuk bele a sütőporos lisztet is a keverékbe.
Az így kapott masszát szedjük a kipapírozott sütőformába, és egyenletesen kenjük el.
Most minél sűrűbben, az élükkel lefelé nyomkodjuk a masszába az almákat, végül hintsük meg az egészet fahéjas cukorral.
A tortát légkeveréses sütőben 180 C-on kb. 40-45 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Kihűlés után szeleteljük.
Tipp:
Tipp! Ugyanezt a mennyiségű tésztát süthetjük laposabbra is 22-26 cm átmérőjű formában 3-4 szem almával, ez esetben azonban csökken a sütési idő!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »