Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos-csokoládés torta recept

Narancsos-csokoládés torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál víz
    • 10 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 12 evőkanál cukor
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 5 dl habtejszín
    • 250 g tejföl
    • 100 g cukor
    • 2 csomag habfixáló
    • 2 teáskanál étkezési zselatin
    • 50 g csokoládé

    Teteje:

    • 100 g csokoládé
    • 50 g csokoládé díszítésnek

    Elkészítése:

    A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük, majd a többi hozzávalót is belerakjuk.

    Vajazott, lisztezett formába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk.

    A kész piskótát kivesszük a formából és rácsra téve kihűtjük.

    A krémhez a tejszínhabot felverjük a habfixálóval.

    A tejfölt a cukorral jól kikavarjuk, majd a tejszínhabot hozzáforgatjuk.

    A zselatint felmelegítjük 1 dl vízzel, addig míg el nem olvad, majd langyosra hűtjük és hozzáadjuk a tejszínhabos krémhez.

    A kész krémet kétfelé vesszük. Az egyik felébe a narancsaromát, másik felébe a megolvasztott csokoládét keverjük.

    A kihűlt piskótánkat három lapba vágjuk. Az alsó lapra a narancsos krémet kenjük, rá jön a második lap, erre a csokis krém és végül a harmadik piskóta.

    Tetejére egy tábla csokoládét olvasztunk gőz fölött. Díszítésként fél tábla csokoládéból bonbont készítettem.

    Tipp:

    Én a tetejére készítettem még kristálycukorból karamell szálakat is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá