Narancsos-csokoládés torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Narancsos-csokoládés torta

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál víz
  • 10 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 12 evőkanál cukor
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 5 dl habtejszín
  • 250 g tejföl
  • 100 g cukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 teáskanál étkezési zselatin
  • 50 g csokoládé

Teteje:

  • 100 g csokoládé
  • 50 g csokoládé díszítésnek

Elkészítése:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük, majd a többi hozzávalót is belerakjuk.

Vajazott, lisztezett formába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk.

A kész piskótát kivesszük a formából és rácsra téve kihűtjük.

A krémhez a tejszínhabot felverjük a habfixálóval.

A tejfölt a cukorral jól kikavarjuk, majd a tejszínhabot hozzáforgatjuk.

A zselatint felmelegítjük 1 dl vízzel, addig míg el nem olvad, majd langyosra hűtjük és hozzáadjuk a tejszínhabos krémhez.

A kész krémet kétfelé vesszük. Az egyik felébe a narancsaromát, másik felébe a megolvasztott csokoládét keverjük.

A kihűlt piskótánkat három lapba vágjuk. Az alsó lapra a narancsos krémet kenjük, rá jön a második lap, erre a csokis krém és végül a harmadik piskóta.

Tetejére egy tábla csokoládét olvasztunk gőz fölött. Díszítésként fél tábla csokoládéból bonbont készítettem.

Tipp:

Én a tetejére készítettem még kristálycukorból karamell szálakat is.