Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponés grillázstorta recept

Mascarponés grillázstorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Grillázs:

    • 200 g cukor
    • 200 g dió (nem darált)
    • csipet só

    Piskóta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek víz
    • 10 ek cukor
    • 5 csapott ek liszt
    • 3 csapott ek zsemlemorzsa
    • a kész grillázs fele darálva

    Krém:

    • 500 g mascarpone
    • 4-5 kanál méz
    • ha szükséges (kb 100 ml) tej

    Tetejére:

    • a maratorta recdék grillázs

    Elkészítése:

    Először a grillázst készítjük el: egy lábasban megolvasztjuk a cukrot és ha már aranybarna beletesszük a sót és a dióbelet.

    Jól összekeverjük és ha jól belepte a cukor a diót sütőpapírra borítjuk és félretesszük hűlni. Ha kihűlt kétfelé osztjuk. Egyik felét ledaráljuk, amit a piskótába teszünk, másik felét darabosra vágjuk és eltesszük a díszítéshez.

    A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.

    A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a vízzel és a cukorral kemény habbá verjük, míg a cukor elolvad.

    Hozzáadjuk a sárgákat egyszerre, majd óvatosan a lisztet, zsemlemorzsát és a darált grillázst, majd óvatosan elkeverjük.

    Sütőpapírral kibélelt tortaformába (24cm) öntjük és 25-30 percig sütjük 180 fokon (tűpróbát végezzünk!). Ha megsült kihűtjük.

    A mascarponét egy tálba tesszük és krémesre kavarjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a mézet (ízlés szerint lehet többet is kevesebbet is) és ha szükséges tehetünk bele tejet, majd a krész krémet 4 részre osztjuk.

    A piskótát három lapra vágjuk, majd betöltjük a krémmel, a krém 1/4-ével bevonjuk a tortát, majd rászrórjuk a grillázst.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá