Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnazselés-tejfölhabos torta recept

Málnazselés-tejfölhabos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta hozzávalói 26 cm-es tortaformához:

    • 6 dkg liszt
    • 6 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
    • 3 dkg vaj

    Málnazselé hozzávalói:

    • 50 dkg málna
    • 3 ek kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 0,5 dl édes fehérbor
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 20 gramm porzselatint

    Tejfölös-hab hozzávalói:

    • 30 dkg tejföl (20%-os)
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra.

    A vajat olvasszuk fel, hűtsük vissza, majd állandó keverés mellett csorgassuk a cukros-tojásos habhoz.(ekkor a vajtól kicsit összeesik majd a hab)

    Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd szintén robotgéppel keverjük alaposan össze.

    Egy 26 cm-es tortaformát zsírozzunk, és lisztezzünk ki, majd egyenletesen öntsük bele a masszát. (ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük)

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre. (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

    A málnát a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a borral, ízlés szerint fahéjjal, és a citromhéjjal főzzük kb. 10 percig.

    Ezután egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.

    Az átpasszírozott málnát melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, szép lassan szórjuk bele a zselatint.

    Ezután addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik, majd hűtsük langyosra. (én kézi habverővel kevertem simára)

    A teljesen kihűlt tésztát tegyük bele egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaformába, majd öntsük rá az éppen csak langyos málnát. (sütés közben a tészta kicsit összeugrik, ezért én sütés után egy 24 cm-es formába tettem bele)

    Ezután tegyük be a hűtőbe 1-2 órára hogy a málnazselé teljesen megdermedjen.

    A tejfölt tegyük bele egy szűrőbe, majd hagyjuk állni 1-2 órán át, hogy a felesleges savó kicsepegjen belőle.

    A lecsepegtetett tejfölhöz ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd kanállal keverjük össze. (vigyázzunk nehogy sokáig keverjük, mert különben túl híg lesz!!!!)

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a cukros-tejfölhöz.

    Vegyük ki a hűtőből a megdermedt tortát, majd kanalazzuk a tetejére a tejfölös-habot. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a hab is kissé megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. (ízlés szerint előtte való nap is elkészíthetjük)

    Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd egy éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá