Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lúdláb torta recept

Lúdláb torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg cukor
    • 3 ek víz
    • 16 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 dkg kakaópor

    Krém:

    • 7 dl habtejszín
    • 40 dkg étcsokoládé /jó minőségű/
    • 10 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg vaj

    Tetejére:

    • 15 dkg étcsokoládé /jó minőségű/
    • 2 ek vaj
    • 1,5 dl habtejszín
    • ízlés szerint meggy

    Elkészítése:

    Krém készítése:

    A krémet előző este készítsük el. A tejszínt melegítsük fel és az össze darabolt csokit olvasszuk bele, keverjük hozzá a két fajta cukrot.Hagyjuk kihűlni és reggelig rakjuk be a hűtőbe.

    A tészta elkészítése:

    A tojásokat a cukorral és a vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport.

    Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a tésztát elegyengetjük benne. 160 fokon előmelegített sütőbe megsütjük /kb 20-25 perc/, majd hagyjuk kihűlni.

    A krémet keverjük habosra, majd adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat. A tésztát borítsuk ki a tortaformából, majd sütőpapírból vágjunk egy csíkot és vonjuk be vele körbe az oldalát.

    Helyezzük vissza a tésztát és kenjük meg a krémmel,annyit hagyjuk, hogy amivel a tetejét kidiszítjuk, majd rakjuk be a hűtőbe dermedni.

    Az étcsokoládét tördeljük össze, a habtejszínt forraljuk fel, majd öntsük rá az étcsokira, homogén állapotúra keverjük ki, végül adjuk hozzá a vajat.

    A kész tortáról kapcsoljuk le a tortaformát, óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt.Helyezzük egy rácsra tegyünk alá egy tepsit, és öntsük rá egyenletesen a csokit. Ízlés szerint díszítsük fel.

    Tipp:

    A receptből szándékosan hagytam ki a meggyet, mert a család nem szereti benne. Természetesen attól még bárki tehet bele ízlésének megfelelően.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá