Hozzávalók:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A krémet előző este készítsük el. A tejszínt melegítsük fel és az össze darabolt csokit olvasszuk bele, keverjük hozzá a két fajta cukrot.Hagyjuk kihűlni és reggelig rakjuk be a hűtőbe.
A tojásokat a cukorral és a vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport.
Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a tésztát elegyengetjük benne. 160 fokon előmelegített sütőbe megsütjük /kb 20-25 perc/, majd hagyjuk kihűlni.
A krémet keverjük habosra, majd adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat. A tésztát borítsuk ki a tortaformából, majd sütőpapírból vágjunk egy csíkot és vonjuk be vele körbe az oldalát.
Helyezzük vissza a tésztát és kenjük meg a krémmel,annyit hagyjuk, hogy amivel a tetejét kidiszítjuk, majd rakjuk be a hűtőbe dermedni.
Az étcsokoládét tördeljük össze, a habtejszínt forraljuk fel, majd öntsük rá az étcsokira, homogén állapotúra keverjük ki, végül adjuk hozzá a vajat.
A kész tortáról kapcsoljuk le a tortaformát, óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt.Helyezzük egy rácsra tegyünk alá egy tepsit, és öntsük rá egyenletesen a csokit. Ízlés szerint díszítsük fel.
A receptből szándékosan hagytam ki a meggyet, mert a család nem szereti benne. Természetesen attól még bárki tehet bele ízlésének megfelelően.