Lúdláb torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 16 dkg cukor
  • 3 ek víz
  • 16 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dkg kakaópor

Krém:

  • 7 dl habtejszín
  • 40 dkg étcsokoládé /jó minőségű/
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj

Tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé /jó minőségű/
  • 2 ek vaj
  • 1,5 dl habtejszín
  • ízlés szerint meggy

Elkészítése:

Krém készítése:

A krémet előző este készítsük el. A tejszínt melegítsük fel és az össze darabolt csokit olvasszuk bele, keverjük hozzá a két fajta cukrot.Hagyjuk kihűlni és reggelig rakjuk be a hűtőbe.

A tészta elkészítése:

A tojásokat a cukorral és a vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport.

Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a tésztát elegyengetjük benne. 160 fokon előmelegített sütőbe megsütjük /kb 20-25 perc/, majd hagyjuk kihűlni.

A krémet keverjük habosra, majd adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat. A tésztát borítsuk ki a tortaformából, majd sütőpapírból vágjunk egy csíkot és vonjuk be vele körbe az oldalát.

Helyezzük vissza a tésztát és kenjük meg a krémmel,annyit hagyjuk, hogy amivel a tetejét kidiszítjuk, majd rakjuk be a hűtőbe dermedni.

Az étcsokoládét tördeljük össze, a habtejszínt forraljuk fel, majd öntsük rá az étcsokira, homogén állapotúra keverjük ki, végül adjuk hozzá a vajat.

A kész tortáról kapcsoljuk le a tortaformát, óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt.Helyezzük egy rácsra tegyünk alá egy tepsit, és öntsük rá egyenletesen a csokit. Ízlés szerint díszítsük fel.

Tipp:

A receptből szándékosan hagytam ki a meggyet, mert a család nem szereti benne. Természetesen attól még bárki tehet bele ízlésének megfelelően.