Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lisztmentes, gesztenyés csokoládétorta recept

Lisztmentes, gesztenyés csokoládétorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 5 tojás
    • 10 dkg eritrit
    • 7,5 dkg vaj
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 50 ml rum
    • 5 dkg kakaópor
    • csipet só
    • 6 g sütőpor

    Tetejére:

    • 5-5 dkg ét és tejcsokoládé
    • 1 dl habtejszín
    • trüffelgolyók

    Elkészítése:

    Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.

    A csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük.

    A tojásokat fehéredésig keverjük az édesítővel, majd hozzákeverjük a vajas csokoládét, a rumot és a gesztenyét, végül hozzáforgatjuk a sóval, sütőporral átszitált kakaóport.

    A masszát a formába simítjuk és kb 40-45 percig tűpróbáig sütjük. Ha a tészta megsült rácsra borítva kihűtjük.

    A tetejére felforraljuk a tejszínt, majd ráöntjük az összetördelt csokoládéra, hagyjuk 1-2 percig állni, amíg megolvad a csokoládé, majd keverjük simára.

    Langyosan simítsuk a tortára és rakjuk ki a tetejét készen vásárolt trüffellel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek