Hozzávalók:
Tészta:
Tetejére:
Elkészítése:
Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.
A csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük.
A tojásokat fehéredésig keverjük az édesítővel, majd hozzákeverjük a vajas csokoládét, a rumot és a gesztenyét, végül hozzáforgatjuk a sóval, sütőporral átszitált kakaóport.
A masszát a formába simítjuk és kb 40-45 percig tűpróbáig sütjük. Ha a tészta megsült rácsra borítva kihűtjük.
A tetejére felforraljuk a tejszínt, majd ráöntjük az összetördelt csokoládéra, hagyjuk 1-2 percig állni, amíg megolvad a csokoládé, majd keverjük simára.
Langyosan simítsuk a tortára és rakjuk ki a tetejét készen vásárolt trüffellel.