Lisztmentes, gesztenyés csokoládétorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 5 tojás
  • 10 dkg eritrit
  • 7,5 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 50 ml rum
  • 5 dkg kakaópor
  • csipet só
  • 6 g sütőpor

Tetejére:

  • 5-5 dkg ét és tejcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • trüffelgolyók

Elkészítése:

Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.

A csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük.

A tojásokat fehéredésig keverjük az édesítővel, majd hozzákeverjük a vajas csokoládét, a rumot és a gesztenyét, végül hozzáforgatjuk a sóval, sütőporral átszitált kakaóport.

A masszát a formába simítjuk és kb 40-45 percig tűpróbáig sütjük. Ha a tészta megsült rácsra borítva kihűtjük.

A tetejére felforraljuk a tejszínt, majd ráöntjük az összetördelt csokoládéra, hagyjuk 1-2 percig állni, amíg megolvad a csokoládé, majd keverjük simára.

Langyosan simítsuk a tortára és rakjuk ki a tetejét készen vásárolt trüffellel.