Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lisztmentes máktorta recept

Lisztmentes máktorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
6 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 23 cm-es tortaformához:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 100 g porcukor
    • 1 dl olaj
    • 15 dkg darált mák
    • 1 kk só
    • 1 narancs reszelt héja

    Tetejére:

    • 50 dkg mascarpone
    • 10 dkg porcukor
    • 0,5 narancs leve
    • 1 vaníliarúd

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a porcukrot és elektromos kézi keverővel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a darált mákot, a sót, a narancshéjat, teljesen simára keverjük.

    Először a hab harmadát gyors, határozott mozdulatokkal a mákos masszához keverjük, az így fellazított masszához adjuk a hab többi részét, azzal már óvatosan forgatjuk össze.

    Sütőpapírral kibélelünk és enyhén kiolajozunk egy 23 cm-es kapcsos tortaformát. Beleöntjük a masszát és 35 percig, tűpróbáig sütjük. Lehűtjük.

    A tetejére óvatosan összekeverjük a mascarponét a porcukorral, a narancslével és a vanília kikapart belsejével.

    A kihűlt torta tetejére halmozzuk a krémet. Habzsákból nyomva még csinosabb lesz.

    A tetejére ízlés szerint narancshéjat reszelünk vagy bogyós gyümölcsökből készült szósszal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá