Hozzávalók egy 23 cm-es tortaformához:
Tetejére:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a porcukrot és elektromos kézi keverővel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a darált mákot, a sót, a narancshéjat, teljesen simára keverjük.
Először a hab harmadát gyors, határozott mozdulatokkal a mákos masszához keverjük, az így fellazított masszához adjuk a hab többi részét, azzal már óvatosan forgatjuk össze.
Sütőpapírral kibélelünk és enyhén kiolajozunk egy 23 cm-es kapcsos tortaformát. Beleöntjük a masszát és 35 percig, tűpróbáig sütjük. Lehűtjük.
A tetejére óvatosan összekeverjük a mascarponét a porcukorral, a narancslével és a vanília kikapart belsejével.
A kihűlt torta tetejére halmozzuk a krémet. Habzsákból nyomva még csinosabb lesz.
A tetejére ízlés szerint narancshéjat reszelünk vagy bogyós gyümölcsökből készült szósszal díszítjük.