Lisztmentes máktorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
6 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Lisztmentes máktorta

Hozzávalók egy 23 cm-es tortaformához:

  • 5 db tojás szétválasztva
  • 100 g porcukor
  • 1 dl olaj
  • 15 dkg darált mák
  • 1 kk só
  • 1 narancs reszelt héja

Tetejére:

  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 narancs leve
  • 1 vaníliarúd

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a porcukrot és elektromos kézi keverővel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a darált mákot, a sót, a narancshéjat, teljesen simára keverjük.

Először a hab harmadát gyors, határozott mozdulatokkal a mákos masszához keverjük, az így fellazított masszához adjuk a hab többi részét, azzal már óvatosan forgatjuk össze.

Sütőpapírral kibélelünk és enyhén kiolajozunk egy 23 cm-es kapcsos tortaformát. Beleöntjük a masszát és 35 percig, tűpróbáig sütjük. Lehűtjük.

A tetejére óvatosan összekeverjük a mascarponét a porcukorral, a narancslével és a vanília kikapart belsejével.

A kihűlt torta tetejére halmozzuk a krémet. Habzsákból nyomva még csinosabb lesz.

A tetejére ízlés szerint narancshéjat reszelünk vagy bogyós gyümölcsökből készült szósszal díszítjük.