Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Körtés gesztenyetorta recept

Körtés gesztenyetorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók (24 cm átmérőjű tortaformához):
    Piskótához:

    • 20 dkg búzaliszt
    • 20 dkg porcukor
    • fél csomag sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál víz
    • 1 kupaknyi vaníliaaroma vagy 1 csomag vaníliás cukor
    • fél citrom reszelt héja
    • csipet só

    Krémhez:

    • 2 csomag cukrozott gesztenyemassza (500 g)
    • 500 ml habtejszín
    • 1-2 kupaknyi rumaroma
    • ízlés szerint fahéj
    • 500 g körtebefőtt

    Díszítéshez:

    • körtebefőtt
    • 5 dkg étcsokoládé
    • tejszanhab
    • 1 teáskanál kakaópor

    Elkészítése:

    Kenjük ki a tortaforma alját margarinnal vagy olajjal. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

    Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgákhoz adjunk hozzá a vizet. Fokozatosan keverjünk hozzá a porcukrot és tegyük bele a vaníliás cukrot vagy vanília aromát. Reszeljünk ebbe a keverékbe citromhéjat, ezen kívül szórjunk bele a sót. Mérjük ki a lisztet és keverjük el benne a sütőport. Lassan adjuk hozzá a masszához.

    Egy másik edényben verjük keményre a tojásfehérjéket. A felvert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal keverjük bele a tojássárgáját tartalmazó masszába, ügyelve arra, hogy ne törjük össze.

    Körülbelül fél óráig süssük a tésztát. Érdemes tűpróbát végezni. Ha ragad még a tészta, folytassuk a sütést. Ha szép aranybarna a piskóta, akkor elkészült. Fontos: 20 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeeshet a sütemény!

    Amíg hűl a piskóta, készítsük el a krémet. Verjük fel a tejszínt. Addig verjük, amíg sűrű állagú nem lesz. Keveset tegyünk belőle félre a díszítéshez. A kissé kiolvadt gesztenyemasszát reszeljük bele, ízesítsük rumaromával és fahéjjal.

    A kihűlt piskótát vágjuk három részre. A rétegek közé tegyünk gesztenyekrémet és szórjuk meg lecsepegtetett és felaprított körtebefőttel. Úgy gazdálkodjunk a krémmel, hogy a torta bevonásához is maradjon elegendő.

    A rétegek elkészítése után kenjük be a torta külsejét gesztenyekrémmel. Reszeljünk le körülbelül 5 dkg étcsokoládét. Szórjuk meg a torta oldalát, igény szerint a tetejére is tehetünk belőle.

    A maradék tejszínbe keverjük bele a kakaóport és teáskanállal formázzunk kis gömböket belőle. Helyezzük a torta tetejére kör alakban, kevés helyet kihagyva egymás között. Ezek közé körte kompótot tehetünk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá