Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyetorta recept

Gesztenyetorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortaformához:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 4 dkg finomliszt
    • 3 dkg étkezési keményítő
    • 2 dkg cukrozatlan kakaópor

    Krém:

    • 600 g gesztenyepüré
    • 300 g mascarpone
    • 2 dl habtejszín hidegen
    • 2 ek porcukor

    Csorgatáshoz (el is maradhat):

    • 80 g étcsoki
    • 0,8 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Piskóta:

    A sütőt melegítsük elő 170 fokon, alsó-felső sütéssel. A forma alját béleljük sütőpapírral, az oldalát vajazzuk és lisztezzük.

    A lisztben keverjük el a kakaóport.

    A tojásokat üssük egy nagyobb edénybe és a cukorral verjük fel keményre kb 8-10 perc alatt. Ekkor adjuk hozzá a keményítőt és a kakaóporos lisztet, majd a habverővel alacsony fokozaton hozzákeverjük.

    A masszát az előkészített formába simítjuk és kb 30 perc alatt megsütjük. Még forrón egy sütőpapírra borítjuk fejjel lefelé, lehúzzuk róla a formát, az aljáról a sütőpapírt és így hűtjük ki.

    Krém:

    A gesztenyét kiolvasztjuk és villával kissé összetörjük.

    A tejszínhez hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot, majd felverjük. Ha már kemény, akkor belekeverjük a gesztenyét és jól eldolgozzuk.

    Összeállítás:

    A piskótát egy éles, recés késsel 3 lapba vágjuk. A krémet három részre osztjuk és betöltjük vele a lapokat. A maradékkal körben és a tetején elosztjuk (keveset tehetjünk félre a díszítéshez).

    Ha szeretnénk, akkor csokival csorgathatjuk. Ehhez a tejszínben olvasszuk fel a csokit, majd amikor már nem forró, de még folyik, akkor ízlés szerint oszlassuk el a tortán.

    Amikor a csoki megkötött, akkor a félretett krémmel ízlés szerint díszítjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá