Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hólabda torta recept

Hólabda torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
    Tészta:

    • 24 dkg liszt
    • 3 ek kakaópor
    • 2 kk sütőpor
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek hideg víz
    • csipet só
    • 24 dkg kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    A lapok locsolásához:

    • 1,5 dl tej
    • 30 ml rumaroma

    A krémhez:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 15 dkg cukor
    • 25 dkg vaj

    Továbbá:

    • 15 dkg kókuszreszelék

    A bevonáshoz:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet, sót és a sütőport jól elkeverjük.

    A fehérjét a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, kanalanként a hideg vizet. Utoljára a száraz hozzávalókat egy fakanállal keverjük a masszához.

    A forma alját sütőpapírral béleljük. A tésztát 4 részre osztjuk úgy, hogy három lap jöjjön ki belőle és egy kevés tészta, amit egy kis tlábasban sütink ki, amiből 5 hólabda készül majd.

    A tésztát 180 fokra melegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.

    A cukrot és a pudingport a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. A kihűtött pudingot a vajjal jól kihabosítjuk. A krémet úgy osszuk maj a betöltésnél, hogy jusson a torta oldalára és a hólabdákba is.

    Az első lapot egy ecsettel rumos-tejjel lekenjük, rákenjük a krémet és bőven megszórjuk kókuszreszelékkel. Rátesszük a következő lapot, lekenjük a rumos-tejjel és ugyanúgy töltjük be, mint az előbb, majd rátesszük a maradék lapot és azt is átkenjük rumos-tejjel.

    A torta oldalát körbekenjük a maradék krémmel, majd kókuszreszelékkel megszórjuk.

    A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk és simára keverjük, majd a torta tetejét bevonjuk egyenletesen a mázzal.

    A pici lábasban sült piskótát kiszaggatjuk, kettévágjuk, közepébe és az oldalára krémet kenünk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejét csokival vontjuk be.

    A torta szélét körben kis hópelyhekkel díszítettem, majd a kis hólabdákkal.

    Tipp:

    A kisunokám szülinapjára készítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá