Hólabda torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hólabda torta

Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
Tészta:

  • 24 dkg liszt
  • 3 ek kakaópor
  • 2 kk sütőpor
  • 8 tojás
  • 5 ek hideg víz
  • csipet só
  • 24 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor

A lapok locsolásához:

  • 1,5 dl tej
  • 30 ml rumaroma

A krémhez:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg vaj

Továbbá:

  • 15 dkg kókuszreszelék

A bevonáshoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet, sót és a sütőport jól elkeverjük.

A fehérjét a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, kanalanként a hideg vizet. Utoljára a száraz hozzávalókat egy fakanállal keverjük a masszához.

A forma alját sütőpapírral béleljük. A tésztát 4 részre osztjuk úgy, hogy három lap jöjjön ki belőle és egy kevés tészta, amit egy kis tlábasban sütink ki, amiből 5 hólabda készül majd.

A tésztát 180 fokra melegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.

A cukrot és a pudingport a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. A kihűtött pudingot a vajjal jól kihabosítjuk. A krémet úgy osszuk maj a betöltésnél, hogy jusson a torta oldalára és a hólabdákba is.

Az első lapot egy ecsettel rumos-tejjel lekenjük, rákenjük a krémet és bőven megszórjuk kókuszreszelékkel. Rátesszük a következő lapot, lekenjük a rumos-tejjel és ugyanúgy töltjük be, mint az előbb, majd rátesszük a maradék lapot és azt is átkenjük rumos-tejjel.

A torta oldalát körbekenjük a maradék krémmel, majd kókuszreszelékkel megszórjuk.

A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk és simára keverjük, majd a torta tetejét bevonjuk egyenletesen a mázzal.

A pici lábasban sült piskótát kiszaggatjuk, kettévágjuk, közepébe és az oldalára krémet kenünk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejét csokival vontjuk be.

A torta szélét körben kis hópelyhekkel díszítettem, majd a kis hólabdákkal.

Tipp:

A kisunokám szülinapjára készítettem.