Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös túrótorta recept

Gyümölcsös túrótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 4 ek finomliszt
    • 1 ek keményítő

    Túrókrém:

    • 50 dkg túró
    • 30 dkg natúr joghurt
    • kb 10 dkg porcukor
    • 1 ek vaníliás cukor vagy vaníliaaroma ízlés szerint
    • 1 citrom héja
    • 1 cs zselatin fix

    Tetejére:

    • tetszés szerinti gyümölcs
    • 3,5 dl víz
    • 1 ek cukor
    • kevés citromlé
    • 15 g zselatin

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra bemelegítjük. A tortaformát kivajazzuk és lisztezzük, vagy sütőpapírral kibéleljük.

    Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt kihabosítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a keményítőt.

    A piskótamasszát belesimítjuk az előkészített formába és kb 20-25 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük.

    A kihűlt piskótát visszatesszük a formába és visszakapcsoljuk rá a forma oldalát.

    A krémhez a túrót kikeverjük a joghurttal, cukorral, citromhéjjal, vaníliával, majd beledolgozzuk a zselatinfixet is. Ezzel is összedolgozzuk.

    A túrós krémet a piskótára simítjuk. Kb 30 percre hűtőbe tesszük.

    Közben a zselatint kevés vízbe beáztatjuk. A maradék vízbe belekeverjük a cukrot és a citromlevet, majd a beáztatott zselatint hozzáva az egészet összemelegítjük. Langyosra hűtjük.

    A megdermedt túrós krémre tesszük a gyümölcsöket (mi most fagyasztott gyümölcsöt használtunk, kiengedés nélkül kell a túrókrémre tenni! Nem fogja eláztatni a tortát, mivel a hideg gyümölcstől a zselatin azonnal kötni kezd, ha nem túl meleg, ezért fontos jól kihűteni felhasználás előtt.). A langysra hűlt zselatint ráöntjük a gyümölcsökre és másnapig hűtőbe tesszük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá