Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös túrótorta recept

Gyümölcsös túrótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
    Alap:

    • 100 g (cukormentes, teljes kiőrlésű) keksz
    • édesítő ízlés szerint vagy cukor
    • 30 g olvasztott vaj
    • fahéj (el is maradhat, de finom ízt ad az alapnak)

    Túrós krém:

    • 50 dkg krémes túró
    • 3 dl tejszín
    • 15 dkg joghurt (nálam görög)
    • édesítő ízlés szerint vagy cukor
    • vanília ízlés szerint
    • 7 g zselatin kevés vízbe áztatva

    Gyümölcsös krém:

    • 50 dkg gyümölcs (nálam most vegyesen málna és ribizli)
    • 7 g zselatin vízbe áztatva
    • édesítő vagy cukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    A kekszet késes apírtóba tesszük és morzsás állagúra daráljuk.

    A vajat megolvasztjuk, majd a kekszhez adjuk (ha szükséges, akkor kevés édesítőt/cukrot is adhatunk hozzá), majd jól összekeverjük.

    A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, majd egyenletesen belenyomkodjuk a kekszes alapot és amíg elkészítjük a krémet, addig betesszük a hűtőbe.

    A krémhez a túrót, joghurtot, édesítőt/cukrot és a vaníliát egy nagyobb edénybe tesszük és elektromos habverővel jól összekeverjük. Beleöntjük a tejszínt és felverjük az egészet.

    A zselatint mikróban felolvasztjuk, majd a túrós krémből keverünk hozzá néhány kanállal. Végül az egészet visszaöntjük a túrós krémhez és jól összedolgozzuk.

    A gyümölcsöt botmixerrel vagy tumixszal pürésítjük, majd átszűrjük. Ízlés szerint édesítjük, majd beledolgozzuk a felolvasztott zselatint.

    A gyümölcsös krémet a túrósra öntjük és egy villával vagy kanállal kissé beledolgozzuk a túrós krémbe, hogy szép márványos legyen.

    Néhány órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap szelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá