Gyümölcsös túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Alap:

  • 100 g (cukormentes, teljes kiőrlésű) keksz
  • édesítő ízlés szerint vagy cukor
  • 30 g olvasztott vaj
  • fahéj (el is maradhat, de finom ízt ad az alapnak)

Túrós krém:

  • 50 dkg krémes túró
  • 3 dl tejszín
  • 15 dkg joghurt (nálam görög)
  • édesítő ízlés szerint vagy cukor
  • vanília ízlés szerint
  • 7 g zselatin kevés vízbe áztatva

Gyümölcsös krém:

  • 50 dkg gyümölcs (nálam most vegyesen málna és ribizli)
  • 7 g zselatin vízbe áztatva
  • édesítő vagy cukor ízlés szerint

Elkészítése:

A kekszet késes apírtóba tesszük és morzsás állagúra daráljuk.

A vajat megolvasztjuk, majd a kekszhez adjuk (ha szükséges, akkor kevés édesítőt/cukrot is adhatunk hozzá), majd jól összekeverjük.

A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, majd egyenletesen belenyomkodjuk a kekszes alapot és amíg elkészítjük a krémet, addig betesszük a hűtőbe.

A krémhez a túrót, joghurtot, édesítőt/cukrot és a vaníliát egy nagyobb edénybe tesszük és elektromos habverővel jól összekeverjük. Beleöntjük a tejszínt és felverjük az egészet.

A zselatint mikróban felolvasztjuk, majd a túrós krémből keverünk hozzá néhány kanállal. Végül az egészet visszaöntjük a túrós krémhez és jól összedolgozzuk.

A gyümölcsöt botmixerrel vagy tumixszal pürésítjük, majd átszűrjük. Ízlés szerint édesítjük, majd beledolgozzuk a felolvasztott zselatint.

A gyümölcsös krémet a túrósra öntjük és egy villával vagy kanállal kissé beledolgozzuk a túrós krémbe, hogy szép márványos legyen.

Néhány órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap szelve tálaljuk.