Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös kacsamell recept

Gyümölcsös kacsamell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kicsontozott, fiatal kacsamell
    • 1 savanykás alma
    • 4 dkg vörös áfonya
    • kevés vaj
    • só, bors, friss petrezselyem levél, rozmaring levél ízlés szerint
    • 1 ek darabosabb kenyérmorzsa
    • 1 dl húsleves alaplé

    Elkészítése:

    Egy tálban összekeverjük a kockára vágott almát, áfonyát, zsemlemorzsát és aprított zöldfűszereket, majd sózzuk.

    A kacsamellekre óvatosan zsebet vágunk, majd a tölteléket beletöltjük és hurkapálcikával összetűzzük.

    Kevés kacsazsíron, alacsony hőfokon megpirítjuk a bőrös oldalát 8-10 perc alatt, majd magasabb hőfokon a többi oldalait is. Tányérra tesszük és lefedve pihentetjük.

    Kevés zsiradékot hagyunk a serpenyőben, amin picit megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük az alaplével és ízesítjük sóval, borssal, rozmaringgal és pár perc alatt kiforraljuk. Beletesszük a maradék áfonyát és pár percig még főzzük.

    Kisebb darabokra vágott, felőfőzött, majd vajon megpirított burgonyával tálaljuk.

    Tipp:

    Aki nem szereti a rozéra sült kacsamellet, jobban is átsütheti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá