Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a kockára vágott almát, áfonyát, zsemlemorzsát és aprított zöldfűszereket, majd sózzuk.
A kacsamellekre óvatosan zsebet vágunk, majd a tölteléket beletöltjük és hurkapálcikával összetűzzük.
Kevés kacsazsíron, alacsony hőfokon megpirítjuk a bőrös oldalát 8-10 perc alatt, majd magasabb hőfokon a többi oldalait is. Tányérra tesszük és lefedve pihentetjük.
Kevés zsiradékot hagyunk a serpenyőben, amin picit megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük az alaplével és ízesítjük sóval, borssal, rozmaringgal és pár perc alatt kiforraljuk. Beletesszük a maradék áfonyát és pár percig még főzzük.
Kisebb darabokra vágott, felőfőzött, majd vajon megpirított burgonyával tálaljuk.
Aki nem szereti a rozéra sült kacsamellet, jobban is átsütheti.