Gyümölcsös kacsamell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gyümölcsös kacsamell

Hozzávalók:

  • 1 kicsontozott, fiatal kacsamell
  • 1 savanykás alma
  • 4 dkg vörös áfonya
  • kevés vaj
  • só, bors, friss petrezselyem levél, rozmaring levél ízlés szerint
  • 1 ek darabosabb kenyérmorzsa
  • 1 dl húsleves alaplé

Elkészítése:

Egy tálban összekeverjük a kockára vágott almát, áfonyát, zsemlemorzsát és aprított zöldfűszereket, majd sózzuk.

A kacsamellekre óvatosan zsebet vágunk, majd a tölteléket beletöltjük és hurkapálcikával összetűzzük.

Kevés kacsazsíron, alacsony hőfokon megpirítjuk a bőrös oldalát 8-10 perc alatt, majd magasabb hőfokon a többi oldalait is. Tányérra tesszük és lefedve pihentetjük.

Kevés zsiradékot hagyunk a serpenyőben, amin picit megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük az alaplével és ízesítjük sóval, borssal, rozmaringgal és pár perc alatt kiforraljuk. Beletesszük a maradék áfonyát és pár percig még főzzük.

Kisebb darabokra vágott, felőfőzött, majd vajon megpirított burgonyával tálaljuk.

Tipp:

Aki nem szereti a rozéra sült kacsamellet, jobban is átsütheti.