Gyümölcsös túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek finomliszt
  • 1 ek keményítő

Túrókrém:

  • 50 dkg túró
  • 30 dkg natúr joghurt
  • kb 10 dkg porcukor
  • 1 ek vaníliás cukor vagy vaníliaaroma ízlés szerint
  • 1 citrom héja
  • 1 cs zselatin fix

Tetejére:

  • tetszés szerinti gyümölcs
  • 3,5 dl víz
  • 1 ek cukor
  • kevés citromlé
  • 15 g zselatin

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra bemelegítjük. A tortaformát kivajazzuk és lisztezzük, vagy sütőpapírral kibéleljük.

Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt kihabosítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a keményítőt.

A piskótamasszát belesimítjuk az előkészített formába és kb 20-25 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük.

A kihűlt piskótát visszatesszük a formába és visszakapcsoljuk rá a forma oldalát.

A krémhez a túrót kikeverjük a joghurttal, cukorral, citromhéjjal, vaníliával, majd beledolgozzuk a zselatinfixet is. Ezzel is összedolgozzuk.

A túrós krémet a piskótára simítjuk. Kb 30 percre hűtőbe tesszük.

Közben a zselatint kevés vízbe beáztatjuk. A maradék vízbe belekeverjük a cukrot és a citromlevet, majd a beáztatott zselatint hozzáva az egészet összemelegítjük. Langyosra hűtjük.

A megdermedt túrós krémre tesszük a gyümölcsöket (mi most fagyasztott gyümölcsöt használtunk, kiengedés nélkül kell a túrókrémre tenni! Nem fogja eláztatni a tortát, mivel a hideg gyümölcstől a zselatin azonnal kötni kezd, ha nem túl meleg, ezért fontos jól kihűteni felhasználás előtt.). A langysra hűlt zselatint ráöntjük a gyümölcsökre és másnapig hűtőbe tesszük.