Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő emeletes torta recept

Feketeerdő emeletes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztákhoz:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 5 dkg vaj
    • 4 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 40 dkg finomliszt
    • 3 dl tej

    A krémhez:

    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 5 ek cukor
    • 6 dl meggylé
    • 50 dkg meggybefőtt (2 üveg)
    • 6 dl habtejszín
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 5 dkg étcsokoládé (díszítésnek)

    Elkészítése:

    A tészták elkészítése:

    A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a lágy vajjal. Hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport, szódabikarbónát. A tejet hozzáöntjük, és alaposan összekeverjük.

    A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.

    2 db tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az egyik 25 cm-es, a másik 20 cm-es. Elfelezzük a masszát, és beleöntjük a formákba.

    Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.

    Kettévágjuk a tésztát. Megkenjük a pudingos krémmel, kirakjuk meggyel. Tejszínt simítunk rá. Rátesszük a másik fél lapot

    A felső emelettel ugyanígy járunk el. Kevés csokireszeléket szórunk a torták oldalára. Majd külsejét tetszés szerint díszítjük. Hidegre tesszük. Jó étvágyat!!

    A krém elkészítése:

    A befőttet leszűrjük, felfogjuk a levét, 6 dl-t. A pudingporokat elkeverjük a cukorral, majd a meggylével simára keverjük. Sűrűre főzzük, állandóan kevergetve. Kihűtjük.

    A habtejszínt elkezdjük verni, a 3 vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd habverés közben hozzáöntjük a fixálót, és teljes keményedésig verjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá