Feketeerdő emeletes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Feketeerdő emeletes torta

Hozzávalók:

A tésztákhoz:

  • 5 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 40 dkg finomliszt
  • 3 dl tej

A krémhez:

  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 5 ek cukor
  • 6 dl meggylé
  • 50 dkg meggybefőtt (2 üveg)
  • 6 dl habtejszín
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg étcsokoládé (díszítésnek)

Elkészítése:

A tészták elkészítése:

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a lágy vajjal. Hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport, szódabikarbónát. A tejet hozzáöntjük, és alaposan összekeverjük.

A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.

2 db tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az egyik 25 cm-es, a másik 20 cm-es. Elfelezzük a masszát, és beleöntjük a formákba.

Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.

Kettévágjuk a tésztát. Megkenjük a pudingos krémmel, kirakjuk meggyel. Tejszínt simítunk rá. Rátesszük a másik fél lapot

A felső emelettel ugyanígy járunk el. Kevés csokireszeléket szórunk a torták oldalára. Majd külsejét tetszés szerint díszítjük. Hidegre tesszük. Jó étvágyat!!

A krém elkészítése:

A befőttet leszűrjük, felfogjuk a levét, 6 dl-t. A pudingporokat elkeverjük a cukorral, majd a meggylével simára keverjük. Sűrűre főzzük, állandóan kevergetve. Kihűtjük.

A habtejszínt elkezdjük verni, a 3 vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd habverés közben hozzáöntjük a fixálót, és teljes keményedésig verjük.