Fahéjas mascarponés torta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 4 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 csapott evőkanál cukor
- 4 púpos evőkanál liszt
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Krémhez:
- 250 gramm mascarpone (szobahőmérsékletű)
- 130 gramm porcukor
- 1/2 evőkanál őrölt fahéj
- 400 gramm habtejszín (fele lehet növényi, fele legyen legalább 30%-os zsírtartalmú állati eredetű)
Elkészítés:
A piskótához válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a lisztet és a fahéjat, majd óvatosan forgassuk bele a fehérjehabot. Az így kapott masszát öntsük egy sütőpapírral bélelt, 18 cm-es tortaformába.
180 °C-ra előmelegített sütőben süssük nagyjából 25–30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk három vagy négy lapba attól függően, mennyire sikerült magasra sütnünk.
A krémhez keverjük simára a mascarponét a porcukorral és a fahéjjal. Külön verjük habbá a tejszínt – ha csak növényi tejszínt használunk, figyeljünk arra, hogy ne verjük túl, mert kemény, kenhetetlen állagú lehet. A legjobb eredményt akkor kapjuk, ha a tejszín egyik fele növényi, másik fele állati eredetű. Így stabil, finom habot kapunk, habfixáló és zselatin nélkül.
A tejszínhabot óvatosan forgassuk bele a mascarponés krémbe, amíg egynemű, könnyű állagot kapunk.
A kihűlt piskótalapokat töltsük meg a krémmel. Kenjünk egy vékony réteget a torta külsejére is, majd tegyük a tortát 10 percre a hűtőbe. Ezután kenjük át a maradék krémmel, simítsuk el a tetejét és az oldalát.
Tipp a díszítéshez:
Ez a torta a letisztult megjelenéssel mutat a legszebben. Díszíthetjük például két rúd fahéjjal, egy-két fenyő- vagy tujadarabbal, és kevés porcukorral meghintve – így igazán ünnepi hangulatú lesz.
Forma mérete: 18 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »