Epres túróhabtorta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Kekszes alaphoz:
- 25 dkg édes keksz
- 12,5 dkg vaj
Epres túróhabhoz:
- 50 dkg eper
- 2 ek méz
- 1 cs vaníliás cukor
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
- 4 dl habtejszín
Csokoládé ganachehoz:
- 10 dkg csokoládé (70 %-os)
- 1 tk vaj
- 1 dl habtejszín
Elkészítése:
A kekszet daráljuk le vagy morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a felolvasztott meleg vajat és keverjük össze.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a vajas-kekszmorzsát és egyenletesen lapogassuk el. Ezután tegyük be legalább egy fél órára a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, közben pedig készítsük el a tölteléket.
Az epret alaposan mossuk meg, daraboljuk fel, majd adjuk hozzá a mézet és a vaníliás cukrot. Ezután főzzük pár percig, majd vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A túrót nyomjuk át a krumplinyomón vagy villával alaposan törjük össze (én krumplinyomóval csináltam, a savót kiöntöttem, és csak a száraz túrót használtam fel). Ezután adjuk a túróhoz a porcukrot és a vaníliás cukrot, a teljesen kihűlt pépesített epret, majd keverjük alaposan össze.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, majd addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon és éppen csak langyos legyen. Ezután öntsük az epres-túróhoz és szintén keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan, keverjük hozzá az epres-túróhoz.
Az elkészült epres-túróhabot egyenletesen öntsük a tortaformában lévő kekszes alapra, majd tegyük vissza pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
Egy fém tálba tördeljük bele a csokoládét, adjuk hozzá a vajat és a tejszínt, majd gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett olvasszuk fel. Ezután vegyük le a gőzről, majd kevergetve hűtsük éppen csak langyosra (egy szép, selymes csokoládékrémet kapjunk).
A hűtőből vegyük ki a tortát, majd egyenletesen öntsük rá a csokoládékrémet. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen a tetején.
Tipp:
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. (A hűtőből kivéve rögtön szeleteljük fel, mert hidegen könnyebb szeletelni.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »