Epres, mascarponés álomtorta recept

Hozzávalók egy 20*20 cm-es laphoz:
Piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 8 ek kristálycukor
- 4 tk sütőpor
- 4 ek víz
- 2 ek holland kakaópor
Krémhez:
- 750 g mascarpone
- 500 g túró
- 250 g eper
- 5 ek porcukor
Díszítéshez:
- 100 ét vagy tejcsoki
- 4 ek olaj
- 500 ml habtejszín
Elkészítése:
4 tojásból, 4 ek lisztből, 2 tk sütőporból, 4 ek cukorból sütünk 2 darab piskóta lapot egy kb 20*20 cm-es, kocka alakú tortaformában.
4 tojásból, 4 ek lisztből, 2 tk sütőporból, 4 ek cukorból, 4 ek vízből és 2 ek kakaóporból sütünk 2 darab kakaós piskótát.
Ha kihűlt mind a 4 lap, akkor a krém hozzávalóit robotgéppel alaposan összekeverjük. Arra figyeljünk, hogy az alapanyagok hidegek legyenek. A krémet 3 részre osztjuk és tetszés szerinti sorrendben megtöltjük a lapokat.
Ha kész, akkor a hideg ha tejszínt felverjük és bevonjuk vele a torta oldalát és tetejét. Utána a csokit gőz fölött felolvaszjuk az olaj hozzáadásával, majd a torta szélére, tetejére csorgatjuk.
A maradék habtejszínt habzsákba töltjük és tetszés szerint díszítjük vele a tortát.
Tipp:
Fontos, hogy a krém alapanyagai hidegek legyenek és a habtejszín is. Én a tálat és a habverőt is a fagyasztóba teszem pár perce mielőtt felverném a habot. :)
A krémbe ízlés szerint tehető több/kevesebb cukor is, készítés közben kóstoljunk. 😉
A 4 piskóta egyforma is lehet, nálunk a vegyes a kedvenc. 😊
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »