Epres, mascarponés álomtorta recept
Hozzávalók egy 20*20 cm-es laphoz:
Piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 ek liszt
- 8 ek kristálycukor
- 4 tk sütőpor
- 4 ek víz
- 2 ek holland kakaópor
Krémhez:
- 750 g mascarpone
- 500 g túró
- 250 g eper
- 5 ek porcukor
Díszítéshez:
- 100 ét vagy tejcsoki
- 4 ek olaj
- 500 ml habtejszín
Elkészítése:
4 tojásból, 4 ek lisztből, 2 tk sütőporból, 4 ek cukorból sütünk 2 darab piskóta lapot egy kb 20*20 cm-es, kocka alakú tortaformában.
4 tojásból, 4 ek lisztből, 2 tk sütőporból, 4 ek cukorból, 4 ek vízből és 2 ek kakaóporból sütünk 2 darab kakaós piskótát.
Ha kihűlt mind a 4 lap, akkor a krém hozzávalóit robotgéppel alaposan összekeverjük. Arra figyeljünk, hogy az alapanyagok hidegek legyenek. A krémet 3 részre osztjuk és tetszés szerinti sorrendben megtöltjük a lapokat.
Ha kész, akkor a hideg ha tejszínt felverjük és bevonjuk vele a torta oldalát és tetejét. Utána a csokit gőz fölött felolvaszjuk az olaj hozzáadásával, majd a torta szélére, tetejére csorgatjuk.
A maradék habtejszínt habzsákba töltjük és tetszés szerint díszítjük vele a tortát.
Tipp:
Fontos, hogy a krém alapanyagai hidegek legyenek és a habtejszín is. Én a tálat és a habverőt is a fagyasztóba teszem pár perce mielőtt felverném a habot. :)
A krémbe ízlés szerint tehető több/kevesebb cukor is, készítés közben kóstoljunk. 😉
A 4 piskóta egyforma is lehet, nálunk a vegyes a kedvenc. 😊
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »









