Joghurtos epres torta sütés nélkül recept
Hozzávalók:
Alap:
- 1 csomag (kb. 180 g) édes keksz
- 5 dkg vaj
- 1 púpozott evőkanál holland kakaópor
Krém:
- 2 kis pohár (összesen kb. 300 g) epres vagy natúr joghurt
- 4-5 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
- 25 dkg eper (friss vagy mirelit)
- 1 mokkáskanál vaníliakivonat
- 1,5 dl 30%-os állati tejszín
- 1,5 dl cukrászhab
Díszítés:
- Csokilencse vagy csokireszelék (opcionális)
- Eperszemek vagy málna
- Citromfűlevél (opcionális)
Elkészítése:
Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát előkészítünk: az alját sütőpapírral, az oldalát pedig igény szerint vax fóliával béleljük. Ez a lépés kihagyható, de megkönnyíti a tortaformából való eltávolítást.
A kekszet apróra daráljuk, majd összekeverjük a kakaóporral. Az olvasztott vajat hozzáadjuk, és alaposan összedolgozzuk, amíg morzsalékos, de formázható állagot nem kapunk. A keveréket a tortaforma aljára egyenletesen lenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Az eper egy részét félbevágjuk, és a forma belső peremére állítjuk, hogy szép szegélyt adjon a tortának. A maradék epret pépesítjük a cukorral és a vaníliával, majd összekeverjük a joghurttal.
A hideg tejszíneket egy tálban összeöntjük, és lágy habbá verjük – nem szükséges túl keményre verni, hogy a krém könnyed maradjon. A tejszínhabot óvatosan összeforgatjuk az epres-joghurtos keverékkel, majd az elkészült krémet a kekszes alapra simítjuk. A forma tömörítése érdekében néhányszor óvatosan az asztalhoz ütögetjük.
A tortát legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy megfelelően megdermedjen. A dermedés után eltávolítjuk a forma oldalát, és a tetejét friss eperszemekkel, málnával, csokireszelékkel vagy citromfűlevéllel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










