Joghurtos epres torta sütés nélkül recept

Hozzávalók:
Alap:
- 1 csomag (kb. 180 g) édes keksz
- 5 dkg vaj
- 1 púpozott evőkanál holland kakaópor
Krém:
- 2 kis pohár (összesen kb. 300 g) epres vagy natúr joghurt
- 4-5 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
- 25 dkg eper (friss vagy mirelit)
- 1 mokkáskanál vaníliakivonat
- 1,5 dl 30%-os állati tejszín
- 1,5 dl cukrászhab
Díszítés:
- Csokilencse vagy csokireszelék (opcionális)
- Eperszemek vagy málna
- Citromfűlevél (opcionális)
Elkészítése:
Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát előkészítünk: az alját sütőpapírral, az oldalát pedig igény szerint vax fóliával béleljük. Ez a lépés kihagyható, de megkönnyíti a tortaformából való eltávolítást.
A kekszet apróra daráljuk, majd összekeverjük a kakaóporral. Az olvasztott vajat hozzáadjuk, és alaposan összedolgozzuk, amíg morzsalékos, de formázható állagot nem kapunk. A keveréket a tortaforma aljára egyenletesen lenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Az eper egy részét félbevágjuk, és a forma belső peremére állítjuk, hogy szép szegélyt adjon a tortának. A maradék epret pépesítjük a cukorral és a vaníliával, majd összekeverjük a joghurttal.
A hideg tejszíneket egy tálban összeöntjük, és lágy habbá verjük – nem szükséges túl keményre verni, hogy a krém könnyed maradjon. A tejszínhabot óvatosan összeforgatjuk az epres-joghurtos keverékkel, majd az elkészült krémet a kekszes alapra simítjuk. A forma tömörítése érdekében néhányszor óvatosan az asztalhoz ütögetjük.
A tortát legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy megfelelően megdermedjen. A dermedés után eltávolítjuk a forma oldalát, és a tetejét friss eperszemekkel, málnával, csokireszelékkel vagy citromfűlevéllel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »