Joghurtos epres torta sütés nélkül recept

Hozzávalók:
Alap:
- 1 csomag (kb. 180 g) édes keksz
- 5 dkg vaj
- 1 púpozott evőkanál holland kakaópor
Krém:
- 2 kis pohár (összesen kb. 300 g) epres vagy natúr joghurt
- 4-5 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
- 25 dkg eper (friss vagy mirelit)
- 1 mokkáskanál vaníliakivonat
- 1,5 dl 30%-os állati tejszín
- 1,5 dl cukrászhab
Díszítés:
- Csokilencse vagy csokireszelék (opcionális)
- Eperszemek vagy málna
- Citromfűlevél (opcionális)
Elkészítése:
Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát előkészítünk: az alját sütőpapírral, az oldalát pedig igény szerint vax fóliával béleljük. Ez a lépés kihagyható, de megkönnyíti a tortaformából való eltávolítást.
A kekszet apróra daráljuk, majd összekeverjük a kakaóporral. Az olvasztott vajat hozzáadjuk, és alaposan összedolgozzuk, amíg morzsalékos, de formázható állagot nem kapunk. A keveréket a tortaforma aljára egyenletesen lenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Az eper egy részét félbevágjuk, és a forma belső peremére állítjuk, hogy szép szegélyt adjon a tortának. A maradék epret pépesítjük a cukorral és a vaníliával, majd összekeverjük a joghurttal.
A hideg tejszíneket egy tálban összeöntjük, és lágy habbá verjük – nem szükséges túl keményre verni, hogy a krém könnyed maradjon. A tejszínhabot óvatosan összeforgatjuk az epres-joghurtos keverékkel, majd az elkészült krémet a kekszes alapra simítjuk. A forma tömörítése érdekében néhányszor óvatosan az asztalhoz ütögetjük.
A tortát legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy megfelelően megdermedjen. A dermedés után eltávolítjuk a forma oldalát, és a tetejét friss eperszemekkel, málnával, csokireszelékkel vagy citromfűlevéllel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »