Hozzávalók:
Alap:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát előkészítünk: az alját sütőpapírral, az oldalát pedig igény szerint vax fóliával béleljük. Ez a lépés kihagyható, de megkönnyíti a tortaformából való eltávolítást.
A kekszet apróra daráljuk, majd összekeverjük a kakaóporral. Az olvasztott vajat hozzáadjuk, és alaposan összedolgozzuk, amíg morzsalékos, de formázható állagot nem kapunk. A keveréket a tortaforma aljára egyenletesen lenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Az eper egy részét félbevágjuk, és a forma belső peremére állítjuk, hogy szép szegélyt adjon a tortának. A maradék epret pépesítjük a cukorral és a vaníliával, majd összekeverjük a joghurttal.
A hideg tejszíneket egy tálban összeöntjük, és lágy habbá verjük – nem szükséges túl keményre verni, hogy a krém könnyed maradjon. A tejszínhabot óvatosan összeforgatjuk az epres-joghurtos keverékkel, majd az elkészült krémet a kekszes alapra simítjuk. A forma tömörítése érdekében néhányszor óvatosan az asztalhoz ütögetjük.
A tortát legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy megfelelően megdermedjen. A dermedés után eltávolítjuk a forma oldalát, és a tetejét friss eperszemekkel, málnával, csokireszelékkel vagy citromfűlevéllel díszítjük.