Diós répatorta recept
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Torta:
- 30 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg kristálycukor
- 45 dkg sárgarépa (reszelt)
- 15 dkg dió (aprított)
- 2 dl étolaj
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- csipet só
Máz:
- 25 dkg mascarpone
- 2 ek porcukor
- 5 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
Díszítéshez:
- kb 10 dkg dió (aprított)
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a sütőport és a sót. A tojást a kétféle cukorral habosra kikeverjük, majd belekeverjük az étolajat. A lisztes keverékbe először a cukros-tojást keverjük bele, majd hozzáadjuk a lereszelt (kis lyukú reszelőn) sárgarépát és az aprított diót. Az egészet jól összekeverjük.
Kivajazott, lisztezett tortaformába beleöntjük a répamasszát. Előmelegített sütőben 170 fokon kb 85 percig sütjük (én sütőpapírt tettem a tetejére).
Közben elkészítjük a mázat: a máz összes hozzávalóit alaposan összekeverjük.
Mikor megsült (tűpróba) kivesszük a tortaformából, megvárjuk amíg teljesen kihűl és akkor egyenletesen rákenjük a mascarponés mázat.
Tetejét tetszés szerint díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









