Diós répatorta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Torta:
- 30 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg kristálycukor
- 45 dkg sárgarépa (reszelt)
- 15 dkg dió (aprított)
- 2 dl étolaj
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- csipet só
Máz:
- 25 dkg mascarpone
- 2 ek porcukor
- 5 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
Díszítéshez:
- kb 10 dkg dió (aprított)
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a sütőport és a sót. A tojást a kétféle cukorral habosra kikeverjük, majd belekeverjük az étolajat. A lisztes keverékbe először a cukros-tojást keverjük bele, majd hozzáadjuk a lereszelt (kis lyukú reszelőn) sárgarépát és az aprított diót. Az egészet jól összekeverjük.
Kivajazott, lisztezett tortaformába beleöntjük a répamasszát. Előmelegített sütőben 170 fokon kb 85 percig sütjük (én sütőpapírt tettem a tetejére).
Közben elkészítjük a mázat: a máz összes hozzávalóit alaposan összekeverjük.
Mikor megsült (tűpróba) kivesszük a tortaformából, megvárjuk amíg teljesen kihűl és akkor egyenletesen rákenjük a mascarponés mázat.
Tetejét tetszés szerint díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »