Diós répatorta recept
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Torta:
- 30 dkg finomliszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg kristálycukor
- 45 dkg sárgarépa (reszelt)
- 15 dkg dió (aprított)
- 2 dl étolaj
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- csipet só
Máz:
- 25 dkg mascarpone
- 2 ek porcukor
- 5 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
Díszítéshez:
- kb 10 dkg dió (aprított)
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a sütőport és a sót. A tojást a kétféle cukorral habosra kikeverjük, majd belekeverjük az étolajat. A lisztes keverékbe először a cukros-tojást keverjük bele, majd hozzáadjuk a lereszelt (kis lyukú reszelőn) sárgarépát és az aprított diót. Az egészet jól összekeverjük.
Kivajazott, lisztezett tortaformába beleöntjük a répamasszát. Előmelegített sütőben 170 fokon kb 85 percig sütjük (én sütőpapírt tettem a tetejére).
Közben elkészítjük a mázat: a máz összes hozzávalóit alaposan összekeverjük.
Mikor megsült (tűpróba) kivesszük a tortaformából, megvárjuk amíg teljesen kihűl és akkor egyenletesen rákenjük a mascarponés mázat.
Tetejét tetszés szerint díszíthetjük.