Diós narancstorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 8 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 4 evőkanál meleg víz
- 12 evőkanál finomliszt
- 12 evőkanál cukor
- 1 cs sütőpor
- 15 db diógerezd durvára aprítva
- 1 narancs reszelt héja
- 1 teáskanál apró kockára vágott narancshéj
- 1 evőkanál narancshús apróra vágva
- 1 evőkanál narancslé
- csipet só
- 1 narancs
A krémhez:
- 0,5 dl tej
- 5 evőkanál finomliszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 narancs reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 hártyázott narancs felkockázva
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá felverjük.
A tojássárgákat kikeverjük a vízzel, a narancs levével, majd beleszórjuk a sütőporos lisztet, a durvára aprított diót, a reszelt narancshéjat, a darabos narancsot és a narancshéjat. Összekeverjük, majd a tojáshab negyedével lazítjuk. A többi habot apránként, laza mozdulatokkal beleforgatjuk a és összekeverjük.
A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és beöntjük a piskótamasszát. A tortát betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy meg sült-e a közepe is. A megsült piskótát rácson hítjük ki.
Amíg sül a piskóta, addig elkészítjük a krémet. A tejből, a lisztből és a vaníliás cukorból fehér krémet főzünk.
A vajat kikeverjük a porcukorral és a narancslével, majd beledolgozzuk a kihűlt, fehér krémet.
Annyit veszünk ki a krémből, amivel a tortát betudjuk vonni. A megmaradt krémbe beleforgatjuk a narancs kockákat.
Tejszínhabbal és narancs karikákkal díszítjük a tortát. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »