Diós narancstorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 8 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 4 evőkanál meleg víz
- 12 evőkanál finomliszt
- 12 evőkanál cukor
- 1 cs sütőpor
- 15 db diógerezd durvára aprítva
- 1 narancs reszelt héja
- 1 teáskanál apró kockára vágott narancshéj
- 1 evőkanál narancshús apróra vágva
- 1 evőkanál narancslé
- csipet só
- 1 narancs
A krémhez:
- 0,5 dl tej
- 5 evőkanál finomliszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 narancs reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 hártyázott narancs felkockázva
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá felverjük.
A tojássárgákat kikeverjük a vízzel, a narancs levével, majd beleszórjuk a sütőporos lisztet, a durvára aprított diót, a reszelt narancshéjat, a darabos narancsot és a narancshéjat. Összekeverjük, majd a tojáshab negyedével lazítjuk. A többi habot apránként, laza mozdulatokkal beleforgatjuk a és összekeverjük.
A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és beöntjük a piskótamasszát. A tortát betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy meg sült-e a közepe is. A megsült piskótát rácson hítjük ki.
Amíg sül a piskóta, addig elkészítjük a krémet. A tejből, a lisztből és a vaníliás cukorból fehér krémet főzünk.
A vajat kikeverjük a porcukorral és a narancslével, majd beledolgozzuk a kihűlt, fehér krémet.
Annyit veszünk ki a krémből, amivel a tortát betudjuk vonni. A megmaradt krémbe beleforgatjuk a narancs kockákat.
Tejszínhabbal és narancs karikákkal díszítjük a tortát. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.