Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládétorta recept

Csokoládétorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek cukor
    • 5 ek víz
    • 5 ek liszt
    • 1 ek kakaópor
    • 1 csipet só

    Krém:

    • 1 csomag étcsokoládé puding
    • 4 dl tej
    • 20 dkg étcsoki
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A piskótához a tojássárgákat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a vizet, a kakaóport, és simára keverem.

    A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verem, és óvatosan belekeverem a kakaós masszát, majd a lisztet.

    Kivajazott, lisztezett tortaformába öntöm a masszát, és 160 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöm. (Tűpróba!)

    A krémhez a pudingot felfőzöm a tejjel, még melegen hozzáadom a darabokra tört csokoládét, és felolvadásig kavargatom.

    A vajat a cukorral jól kikeverem, és a kihűlt csokis masszát kanalanként hozzáadva simára keverem.

    A kihűlt tortalapot félbevágom, megkenem a krém felével, majd a tetejét és oldalát is megkenem, díszítem.

    A csokoládétorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 301 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá