Csokoládétorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 ek víz
  • 5 ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1 csipet só

Krém:

  • 1 csomag étcsokoládé puding
  • 4 dl tej
  • 20 dkg étcsoki
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor

Elkészítése:

A piskótához a tojássárgákat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a vizet, a kakaóport, és simára keverem.

A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verem, és óvatosan belekeverem a kakaós masszát, majd a lisztet.

Kivajazott, lisztezett tortaformába öntöm a masszát, és 160 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöm. (Tűpróba!)

A krémhez a pudingot felfőzöm a tejjel, még melegen hozzáadom a darabokra tört csokoládét, és felolvadásig kavargatom.

A vajat a cukorral jól kikeverem, és a kihűlt csokis masszát kanalanként hozzáadva simára keverem.

A kihűlt tortalapot félbevágom, megkenem a krém felével, majd a tetejét és oldalát is megkenem, díszítem.